Gothic Make-Up: Duistere Schoonheid In Nederlands Stijl

Gothic Make-Up: Duistere Schoonheid In Nederlands Stijl

Gothic/Hard Rock (Amy Lee Inspired) Makeup Tutorial

Keywords searched by users: gothic make up gothic makeup tutorial, goth makeup looks easy, goth makeup looks for guys, soft goth makeup, trad goth makeup, romantic goth makeup, goth makeup brands, goth makeup palette

Wat is gothic make-up?

Gothic make-up is een stijl van make-up die populair is onder mensen die graag een donkere, dramatische en expressieve look willen creëren. Het is geïnspireerd op de gothic subcultuur, die zich kenmerkt door een liefde voor duisternis, mysterie en het bovennatuurlijke. Gothic make-up draait om het creëren van een opvallend, soms zelfs angstaanjagend uiterlijk door het gebruik van donkere kleuren, dramatische oogmake-up en een bleke huid.

Het doel van gothic make-up is niet alleen om er mooi uit te zien, maar ook om een statement te maken en je individualiteit te tonen. Het is een manier om jezelf te uiten en je te identificeren met de gothic subcultuur. Of je nu naar een gothic feest gaat, een cosplay-evenement bijwoont of gewoon je dagelijkse look wilt transformeren, gothic make-up kan je helpen om op te vallen en je innerlijke duisternis te omarmen.

Geschiedenis van gothic make-up

Gothic make-up vindt zijn oorsprong in de gothic subcultuur, die in de jaren 80 opkwam. De gotische subcultuur ontstond als reactie op de overheersende popcultuur en werd beïnvloed door elementen uit de romantische en Victoriaanse periode, evenals de punkbeweging.

In de beginjaren van de gothic make-up lag de nadruk vooral op het creëren van een bleke, bijna vampierachtige huid. Dit werd bereikt door middel van een lichte foundation en talkpoeder. Daarnaast werden donkere oogschaduwen, zwarte eyeliner en rode lippenstift gebruikt om een dramatische en duistere look te creëren.

Na verloop van tijd heeft gothic make-up zich verder ontwikkeld en aangepast aan moderne trends. Tegenwoordig omvat gothic make-up niet alleen de klassieke bleke huid en donkere ogen, maar ook andere elementen zoals kleurrijke oogschaduwtinten, glitters, metalen accenten en unieke patronen.

Essentiële producten voor gothic make-up

Om een gothic make-up look te creëren, zijn er een aantal essentiële producten die je nodig hebt. Deze producten helpen je om de gewenste dramatische en donkere look te bereiken. Hier zijn enkele van de belangrijkste producten die je moet hebben:

1. Foundation: Kies een foundation die een paar tinten lichter is dan je natuurlijke huidskleur om die mooie bleke look te krijgen.

2. Talkpoeder: Gebruik talkpoeder om je foundation te setten en om je huid nog bleker te maken.

3. Oogschaduw: Investeer in een palet met donkere oogschaduwtinten zoals zwart, grijs, paars en diepblauw. Hiermee kun je dramatische oogmake-up creëren.

4. Eyeliner: Een goede zwarte eyeliner is essentieel voor het creëren van diepere en expressieve ogen. Experimenteer met dikke lijnen en cat-eye looks.

5. Lippenstift: Kies voor dieprode, donkerpaarse of zwarte lippenstift om je lippen in de schijnwerpers te zetten.

6. Mascara: Gebruik een zwarte mascara om je wimpers te laten opvallen en je ogen meer definitie te geven.

7. Wenkbrauwpotlood: Vul je wenkbrauwen in met een potlood of poeder dat overeenkomt met je haarkleur voor een intense uitstraling.

8. Gezichtscontour: Met behulp van een contourkit kun je schaduwen creëren en je gezicht meer definitie geven. Donkere tinten kunnen je gezicht een mysterieus effect geven.

9. Glitters: Als je een extra sprankeling wilt toevoegen aan je gothic look, kun je kiezen voor glitters in donkere kleuren zoals zwart, zilver of paars.

Stap voor stap handleiding voor het aanbrengen van gothic make-up

Hier is een stapsgewijze handleiding om je te helpen bij het aanbrengen van gothic make-up:

Stap 1: Reinig en hydrateer je gezicht om een schone basis te creëren.

Stap 2: Breng een lichte foundation aan die een paar tinten lichter is dan je natuurlijke huidskleur om een bleke huid te creëren. Blend het goed uit voor een natuurlijke uitstraling.

Stap 3: Gebruik talkpoeder om je foundation te setten en om je huid nog bleker te maken.

Stap 4: Accentueer je jukbeenderen, neusbrug en andere delen van je gezicht met een contourkit voor een intenser effect.

Stap 5: Vul je wenkbrauwen in met een potlood of poeder dat overeenkomt met je haarkleur om ze meer gedefinieerd te maken.

Stap 6: Breng een donkere oogschaduw aan op je oogleden en blend het goed uit. Experimenteer met verschillende kleuren en patronen om je gewenste look te creëren.

Stap 7: Gebruik een zwarte eyeliner om een dramatische lijn langs je bovenste wimperlijn te trekken. Je kunt ook een winged eyeliner-look proberen voor extra expressie.

Stap 8: Breng meerdere lagen zwarte mascara aan om je wimpers opvallend te maken.

Stap 9: Kies een dieprode, donkerpaarse of zwarte lippenstift en breng deze aan op je lippen voor een intense look.

Stap 10: Optioneel: Voeg glitters toe aan je oogmake-up of andere delen van je gezicht voor een extra sprankeling.

Inspiratiebronnen voor gothic make-up looks

Als je op zoek bent naar inspiratie voor gothic make-up looks, zijn er verschillende bronnen die je kunt raadplegen. Hier zijn enkele populaire platforms en websites waar je talloze ideeën kunt vinden:

– Pinterest: Ga naar Pinterest en zoek naar ‘gothic make-up’ voor een uitgebreide verzameling van gothic make-up looks.

– Instagram: Volg hashtags zoals #gothicmakeup, #gothmakeup en #gothbeauty om de nieuwste gothic make-uptrends en looks te ontdekken.

– Make-upartiesten en influencers: Volg make-upartiesten en influencers die gespecialiseerd zijn in gothic make-up om regelmatig nieuwe looks en tutorials te krijgen.

Tips en trucs voor het perfectioneren van je gothic make-up

Hier zijn enkele tips en trucs die je kunnen helpen om je gothic make-up look te perfectioneren:

1. Oefening baart kunst: Experimenteer met verschillende technieken en looks om te ontdekken wat het beste bij jou past. Oefen regelmatig om je vaardigheden te verbeteren.

2. Wees geduldig: Het aanbrengen van gothic make-up kan wat tijd en geduld vergen, vooral als je een complexe look wilt creëren. Neem de tijd en wees geduldig om de gewenste resultaten te behalen.

3. Gebruik goede kwaliteit make-up: Investeer in kwalitatieve make-upproducten om de beste resultaten te krijgen. Goedkope make-up kan soms niet zo mooi uitpakken als je zou willen.

4. Meng kleuren en texturen: Durf te experimenteren met verschillende kleuren en texturen. Combineer matte oogschaduws met glanzende accenten voor een interessanter effect.

5. Verzorg je huid: Een goede huidverzorgingsroutine is essentieel voor een mooie make-uplook. Zorg ervoor dat je je huid goed reinigt, hydrateert en beschermt voordat je make-up aanbrengt.

6. Gebruik make-upkwasten: Investeer in een set goede make-upkwasten om je make-up nauwkeurig aan te brengen. Kwasten kunnen je helpen om de gewenste effecten te bereiken en je make-up er professioneler uit te laten zien.

7. Experimenteer met accessoires: Maak je gothic look compleet met bijpassende accessoires zoals neppe piercings, kettingen, kanten handschoenen en haarsieraden. Deze kunnen je look nog indrukwekkender maken.

Alternatieve stijlen binnen gothic make-up

Hoewel de klassieke gothic make-upstijl draait om donkere kleuren en dramatische effecten, zijn er ook verschillende alternatieve stijlen binnen de gothic make-up. Hier zijn enkele van deze alternatieve stijlen:

1. Soft goth make-up: Deze stijl combineert de kenmerken van gothic make-up met zachtere tinten en een subtieler effect. Het resultaat is een meer alledaagse en draagbare look.

2. Trad goth make-up: Deze stijl is geïnspireerd op de traditionele gothic subcultuur en omvat elementen zoals overdreven zwarte eyeliner, dramatische lippen en bleke huid.

3. Romantic goth make-up: Deze stijl legt meer nadruk op het creëren van een romantische en etherische look met zachte kleuren en glinsterende finishes.

Het is aan jou om te beslissen welke stijl het beste bij je persoonlijkheid en voorkeuren past. Experimenteer en ontdek welke stijlen jou het meeste aanspreken.

Veelvoorkomende fouten bij het aanbrengen van gothic make-up en hoe deze te vermijden

Het aanbrengen van gothic make-up kan soms uitdagend zijn, vooral als je nieuw bent met deze stijl. Hier zijn enkele veelvoorkomende fouten die je moet vermijden:

1. Te veel foundation: Het is belangrijk om de foundation zorgvuldig aan te brengen en niet te veel te gebruiken. Anders loop je het risico er onnatuurlijk uit te zien.

2. Slecht geblend oogschaduw: Neem de tijd om je oogschaduw goed te blenden voor een vloeiend resultaat. Harde lijnen kunnen je look verpesten.

3. Overmatige eyeliner: Overmatig gebruik van eyeliner kan je ogen kleiner doen lijken. Wees matig en zorg voor een goed gebalanceerde look.

4. Vetgedrukte lippen en ogen: Het combineren van zware ogen en lippen kan te overweldigend zijn. Kies ervoor om slechts één kenmerk te accentueren en houd de andere subtieler.

5. Verkeerde kleuren: Experimenteer met verschillende kleuren om te ontdekken welke het beste bij je huidskleur en persoonlijkheid passen. Vermijd kleuren die je er vaal of onnatuurlijk laten uitzien.

6. Slechte wenkbrauwvorm: Goed gevormde wenkbrauwen kunnen je hele look verbeteren. Laat ze niet genegeerd of onverzorgd achter.

7. Overgebruik van glitters: Hoewel glitters een leuke toevoeging kunnen zijn, is het belangrijk om het overmatig gebruik ervan te vermijden. Te veel glitters kunnen je look kitscherig maken.

Nu je bekend bent met deze veelvoorkomende fouten, weet je wat je moet vermijden om de perfecte gothic make-up look te creëren.

Met de informatie en tips in dit artikel ben je goed op weg om een prachtige gothic make-up look te creëren. Onthoud dat gothic make-up draait om zelfexpressie en het omarmen van je innerlijke duisternis. Experimenteer, wees creatief en voel je vrij om je eigen unieke stijl te ontwikkelen binnen de gothic make-up.

Categories: Top 81 Gothic Make Up

Gothic/Hard Rock (Amy Lee Inspired) Makeup Tutorial
Gothic/Hard Rock (Amy Lee Inspired) Makeup Tutorial

Gothic Makeup Tutorial

Gothic Makeup Tutorial: Een Diepgaande Gids

Introductie

Ben je gefascineerd door de donkere esthetiek van gothic make-up? Wil je leren hoe je deze uitdagende en mysterieuze look kunt creëren? In deze diepgaande gids zullen we je stap voor stap begeleiden om een perfecte gothic make-uplook te creëren. We zullen verschillende technieken, producten en stijlen bespreken om je te helpen de gewenste gothic make-upstijl te bereiken. Dus laten we aan de slag gaan en ontdekken hoe je deze gedurfde en individuele make-uplook kunt bereiken.

Stap 1: Voorbereiding en basis

Voordat we beginnen met het aanbrengen van de eigenschappen van gothic make-up, is het belangrijk om je huid goed voor te bereiden. Reinig je gezicht grondig met een milde gezichtsreiniger en breng vervolgens een hydraterende crème aan om je huid gehydrateerd te houden. Dit helpt om de make-up goed te laten hechten en een glad oppervlak te creëren.

Daarna is het tijd om een basislaag aan te brengen om eventuele oneffenheden te camoufleren en een egale teint te krijgen. Gebruik een foundation die overeenkomt met je huidskleur en breng deze gelijkmatig aan met een spons of een platte foundationborstel. Vergeet niet om je nek en hals ook mee te nemen om kleurverschillen te voorkomen.

Stap 2: Dramatische ogen

Het creëren van dramatische ogen is een essentieel onderdeel van elke gothic make-uplook. Begin met het aanbrengen van een oogprimer om ervoor te zorgen dat je oogschaduw langer blijft zitten. Kies voor donkere, intense kleuren zoals zwart, paars, bordeauxrood of donkerblauw om een mysterieus effect te bereiken.

Breng de donkerste kleur aan op je ooglid en blend deze naar boven richting je arcadeboog. Creëer diepte door een iets lichtere kleur aan te brengen in je arcadeboog en deze goed te blenden. Voeg vervolgens een highlighter toe onder je wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek om je ogen te laten stralen.

Om je ogen nog dramatischer te maken, kun je gebruik maken van eyeliner en mascara. Kies voor een zwarte gel eyeliner om een strakke lijn langs je bovenste wimperlijn te trekken. Vergeet niet om je waterlijn met zwart potlood te accentueren voor extra definitie. Breng ten slotte meerdere lagen zwarte mascara aan om je wimpers voller en langer te laten lijken.

Stap 3: Bleke huid

Een bleke huid is typerend voor de gothic-stijl. Om deze look te bereiken, kun je gebruik maken van een lichte foundation of zelfs een toneelmake-up in een lichtere tint dan je eigen huidskleur. Breng de foundation gelijkmatig aan op je gezicht, nek en hals en blend het goed in om een natuurlijke uitstraling te behouden.

Voor een extra bleke uitstraling kun je een lichtere tint poeder gebruiken om je gezicht af te poederen. Dit helpt ook om glans en oliën te absorberen, waardoor je make-up langer blijft zitten.

Stap 4: Donkere lippen

Donkere lippen zijn een kenmerkend onderdeel van de gothic make-uplook. Kies voor diepe kleuren zoals bordeauxrood, pruim of zwart om de perfecte dramatische lip te creëren. Begin met het aanbrengen van een lipprimer om ervoor te zorgen dat je lipkleur langer blijft zitten.

Teken je lippen voorzichtig met een lippenpotlood in dezelfde kleur als je lippenstift. Dit helpt om de lipkleur op zijn plaats te houden en voorkomt dat deze uitloopt. Vul vervolgens je lippen in met je gekozen lippenstift en gebruik een lipkwastje voor een nauwkeurige applicatie.

Stap 5: Finishing touches

Om je gothic make-uplook compleet te maken, zijn er nog enkele finishing touches die je kunt toevoegen. Breng bijvoorbeeld een zwarte of donkere oogschaduw aan onder je onderste wimperrand voor extra definitie. Je kunt ook valse wimpers gebruiken om je ogen een extra dramatische uitstraling te geven.

Ten slotte kun je je gezicht contouren met een donkerder gekleurde poeder om definitie toe te voegen aan je jukbeenderen, neus en kaaklijn. Vergeet niet om je gehele look te fixeren met een setting spray om ervoor te zorgen dat je make-up de hele dag blijft zitten.

FAQ

1. Welke producten heb ik nodig om een gothic make-uplook te creëren?

Om een gothic make-uplook te creëren, heb je verschillende producten nodig, waaronder:

– Foundation en concealer in een lichtere tint dan je eigen huidskleur
– Donkere oogschaduwkleuren zoals zwart, paars, bordeauxrood of donkerblauw
– Zwarte gel eyeliner
– Zwart oogpotlood
– Zwarte mascara
– Lippenstift in diepe kleuren zoals bordeauxrood, pruim of zwart
– Lippenpotlood in dezelfde kleur als je lippenstift
– Oogprimer
– Setting spray
– Contourpoeder in een donkerdere tint dan je eigen huidskleur

2. Kan ik gothic make-up overdag dragen?

Absoluut! Gothic make-up kan ook overdag gedragen worden. Je kunt ervoor kiezen om de look subtieler te maken door bijvoorbeeld een lichtere oogschaduwkleur te gebruiken of alleen de lippen in een donkere kleur te houden. Experimenteer en pas de look aan naar je eigen persoonlijke stijl en comfortniveau.

3. Hoe kan ik mijn gothic make-up verwijderen?

Om je gothic make-up te verwijderen, kun je beginnen met het gebruik van een make-up remover of micellair water om de meeste make-up van je gezicht te verwijderen. Gebruik vervolgens een milde gezichtsreiniger om de overgebleven make-up en onzuiverheden te verwijderen. Vergeet niet om je gezicht daarna te hydrateren om je huid gezond en gehydrateerd te houden.

Conclusie

Met deze diepgaande gids ben je nu goed uitgerust om een verbluffende gothic make-uplook te creëren. We hebben verschillende stappen behandeld, van het voorbereiden van je huid tot het creëren van dramatische ogen en donkere lippen. Vergeet niet om te experimenteren en je eigen draai aan de look te geven om een unieke look te creëren die bij jou past. Veel plezier en veel succes met het creëren van je gothic make-uplook!

Goth Makeup Looks Easy

Goth Make-up Looks: Gemakkelijke Gids voor een Duistere Stijl

Introductie

Goth make-up is een stijlvolle en gedurfde keuze die zich richt op donkere kleuren en dramatische effecten. Het is een uitdrukking van individualiteit en creativiteit, en omvat verschillende elementen zoals smokey eyes, bleke huid en donkere lippen. Als je geïnteresseerd bent in goth make-up looks, dan ben je hier aan het juiste adres. Deze gids biedt gedetailleerde informatie en uitleg over hoe je gemakkelijk een goth make-up look kunt creëren. Lees verder om meer te ontdekken!

Hoofddeel

1. Goth Make-up Basis

Voordat je begint met het creëren van je goth make-up look, is het belangrijk om een goede basis te leggen. Dit betekent dat je je huid moet voorbereiden en egaliseren. Begin met het reinigen van je gezicht en breng vervolgens een goede vochtinbrengende crème aan. Dit helpt om je huid gehydrateerd en glad te maken.

Om een bleke teint te bereiken, kun je een lichtere foundation gebruiken dan je natuurlijke huidskleur. Kies een kleur die een paar tinten lichter is dan je huidskleur, en breng deze gelijkmatig aan over je gezicht. Vergeet niet om ook je nek en decolleté mee te nemen, zodat de kleur overal gelijkmatig is.

2. Smokey Eyes

Een van de kenmerken van goth make-up is de nadruk op de ogen. Een populaire stijl voor goth make-up is de smokey eye. Deze look wordt gekenmerkt door intense, donkere oogschaduwtinten die zorgen voor een dramatisch effect.

Begin met het aanbrengen van een oogschaduwbasis om de kleuren langer te laten houden. Kies vervolgens een donkergekleurde oogschaduw, zoals zwart, donkergrijs of paars, en breng deze aan op je bewegende ooglid. Gebruik een blendkwast om de kleur gelijkmatig te vervagen en creëer een vloeiende overgang.

Om extra diepte toe te voegen, kun je een iets donkerdere oogschaduwkleur gebruiken in de buitenste ooghoeken en de oogplooi. Blend opnieuw zorgvuldig om harde lijnen te vermijden. Maak je smokey eye af door een matte witte oogschaduw aan te brengen op je wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek om een helder contrast te creëren.

3. Eyeliner en Mascara

Voor een goth make-up look is het gebruik van eyeliner essentieel. Kies voor een dikke, zwarte eyeliner en trek een strakke lijn langs je bovenste wimperlijn. Voor een extra dramatisch effect kun je de eyeliner ook aanbrengen op je onderste wimperlijn. Maak een wing aan het uiteinde van je ogen om de look compleet te maken.

Breng vervolgens meerdere lagen zwarte mascara aan op je wimpers om ze voller en langer te laten lijken. Zorg ervoor dat je elke wimper bedekt, van de wortel tot het uiteinde, voor een optimaal effect.

4. Donkere Lippen

Goth make-up wordt vaak geassocieerd met donkere lipkleuren. Kies voor diepe tinten zoals bordeauxrood, donkerpaars of zelfs zwarte lippenstift. Breng de lippenstift aan met een lippenkwastje voor precisie.

Als je wilt dat je lippenstift langer meegaat, kun je een lippenpotlood gebruiken om je lippen aan te vullen voordat je de lipstick aanbrengt. Dit helpt om de kleur op zijn plaats te houden en voorkomt dat de lipstick uitloopt.

FAQ

1. Welke producten heb ik nodig voor goth make-up?

Voor goth make-up heb je enkele essentiële producten nodig, waaronder een lichtere foundation, donker gekleurde oogschaduw, zwarte eyeliner, zwarte mascara en donkere lippenstift.

2. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn make-up langer blijft zitten?

Om ervoor te zorgen dat je make-up langer blijft zitten, kun je enkele trucjes toepassen. Gebruik bijvoorbeeld een oogschaduwbasis voordat je je oogschaduw aanbrengt, en breng een lippenpotlood aan voordat je je lippenstift aanbrengt. Deze producten helpen om de kleuren op hun plaats te houden en te voorkomen dat ze uitlopen.

3. Kan ik ook andere kleuren gebruiken voor goth make-up?

Hoewel goth make-up meestal geassocieerd wordt met donkere kleuren, kun je zeker ook andere kleuren gebruiken om je eigen unieke look te creëren. Experimenteer met paars, blauw, groen of zelfs metallic tinten om wat variatie toe te voegen aan je goth make-up look.

Conclusie

Goth make-up looks zijn een geweldige manier om je individualiteit en creativiteit uit te drukken. Met de juiste technieken en producten kun je gemakkelijk een goth make-up look creëren die past bij jouw persoonlijke stijl. Onthoud dat goth make-up niet alleen draait om donkere kleuren, maar ook om het experimenteren met verschillende tinten en texturen. Durf te experimenteren en laat je innerlijke gothischer stralen!

Top 13 gothic make up

280 Goth Makeup Ideas In 2023 | Goth Makeup, Makeup, Makeup Inspiration
280 Goth Makeup Ideas In 2023 | Goth Makeup, Makeup, Makeup Inspiration
Everyday Gothic Makeup Tutorial - Youtube
Everyday Gothic Makeup Tutorial – Youtube
Gothic Eye Makeup Tutorial - With Detailed Steps And Pictures
Gothic Eye Makeup Tutorial – With Detailed Steps And Pictures
Goth Makeup Tutorial - Youtube
Goth Makeup Tutorial – Youtube
Pin On Alt
Pin On Alt
How To Apply Goth Makeup: A Simple Tutorial For Beginners
How To Apply Goth Makeup: A Simple Tutorial For Beginners
Gothica: Dark Gothic Makeup Tutorial (By Misschievous) - Youtube
Gothica: Dark Gothic Makeup Tutorial (By Misschievous) – Youtube
Woman Goth Makeup Creative Dark Hi-Res Stock Photography And Images - Alamy
Woman Goth Makeup Creative Dark Hi-Res Stock Photography And Images – Alamy

See more here: you.experience-porthcawl.com

Learn more about the topic gothic make up.

See more: https://you.experience-porthcawl.com/buitenland/

Leave a Comment